Vilket programmeringsspråk lär ni ut under lägret?

Vi lär ut Python på Programmeringsveckan. Python är ett bra första-språk eftersom det är enkelt att sätta igång och skriva program samt att syntaxen är tacksam om en kan lite engelska. Utöver detta så används Python mycket både i näringslivet och akademin. Fun fact: YouTube är skrivet i Python!

Vilka åldrar är Programmeringsveckan till för?

Lägret är avsett för ungdomar i årskurserna 6-9.

Hur gör man med lunch under lägret?

Meningen är att man ska ha med sig matsäck till lägret, men det finns också ofta möjlighet att gå med en ledare och köpa lunch. Hör med projektledaren i din stad hur möjligheterna för att värma mat i lokalen ser ut.

Hur gör man med dator under lägret?

Tanken är att deltagarna tar med sig egen bärbar dator men det är möjligt att det går att låna en. Om ni behöver låna dator så måste Projektledaren i den staden ni ska gå kontaktas innan lägret. Email till Projektledarna finns i fliken “Om oss”

Mitt barn går inte i årskurs 6 än men är intresserad av lägret, kan jag anmäla det ändå?

Det finns såklart ingenting som hindrar en från att anmäla sitt barn till våra läger, vi är väldigt glada för att så många är intresserade av oss! Men, vår erfarenhet från tidigare år är att de som inte har åldern inne inte får ut lika mycket av lägret. Detta är ofta på grund av att yngre deltagare har lite svårare att hålla fokus och intresse för uppgifterna uppe under passen, vilket kan skapa oro i rummet både för dem själva och de andra deltagarna. Därför rekommenderar vi att man går i åk 6 det år man vill gå på Programmeringsveckan men om intresset finns så får nog barn som går ut åk 5 till sommaren också en bra upplevelse!